Hayaller tam yol ileri!

Zaman ilerliyor, dünya da öyle. İnsanlar, fikirler ve buluşlar da durmuyor. Çocuğunuz da durmuyor, daha ilk adımından itibaren hep ilerlemek istiyor. Soruyor, sorguluyor; hep keşfetme yolunda ilerliyor. Ancak bu öğrenme yolunda yanında kimler olacak, ilerlerken neyi seçecek, nasıl harekete geçecek?

Biz istiyoruz ki, yolu aydınlık olsun öncelikle, hedefi doğru olsun. Bu yüzden en temel hedefimiz, öğrencilerimizin bireysel farklılıklarını tespit edip kazanımları belirleyerek bireye özel eğitim programlarımızı geliştirmek, öğrenmeyi öğretmek. Bunun için en önemli çıkış noktamız eğitim kadromuz. Öğrenme yolunda rehber olan öğretmenlerimizin sürekli olarak kendilerini geliştirmelerine olanak sağlayacak mesleki gelişim programlarını onlara sunacağız. Öğrenme ve kendini geliştirmeye hevesli öğretmenlerin öğrencileri de bu hevesle ilerleyecektir, bilgi edinme yolunda.

Biz istiyoruz ki, öğrencilerimiz değer versin, değer görsün. Çünkü insanoğlu öğrenme içgüdüsüyle yaratılmıştır, çocukluğundan itibaren merak eder, sorar, dener, gözlemler. Öğrendiğinde mutlu olur, kendine güveni artar. Güveni olan birey değer verir, değer görür. Güven ortamında yetişen öğrencilerimiz sınırlamalarla değil, kurdukları hayallerle büyüsün. Hayallerine ulaşmak için öğrensin, öğrendikleriyle yepyeni dünyalar kursun. Bu yeni dünyaları yaratırken kendi öz değerlerini bilsin; ülkesine, geçmişine, Atatürk ilke ve devrimlerine sahip çıksın. Çünkü her çocuk ayrı bir dünya ve her dünya çok değerli.

Biz istiyoruz ki, her öğrencimiz edindiği bilgilerin yanına doğa bilincini, sanatsal yeteneklerini, bilimsel düşüncelerini alsın. Denesin, yanılsın, sorgulasın ama hiç durmasın. Her adımda önce kendisini, ardından dünyayı tanısın. Fikirlerini doğru ifade edebilsin. Bunun için bir Türk çocuğu olarak önce kendi anadiline vakıf olsun, dünya vatandaşı olmak için de yabancı dilleri etkin kullanabilsin. Biz istiyoruz ki, insani değerleri olan, farklılıklara saygı duyan, teknolojiyi etkin kullanabilen, hem akademik hem de sosyal yönden kuvvetli, ilişki yönetebilen öğrenciler yetiştirelim. Okuyan, okuduğunu anlayan, sorgulayan, muhakeme eden, bireysel farklılıklarını keşfedebilmiş öğrenciler yetiştirelim.

Onlar ilerlerken biz de yanlarında olalım. Bizler onların hayallerini geleceğe taşımak hedefiyle yola çıktık. İleri Nesil Okullarında çocuklarımızın değerli dünyalarını daha da zenginleştirecek bir eğitim ortamı hazırladık.

Tüm bu anlattıklarımızı gerçekleştirecek deneyim ve kalitede güçlü bir öğretim kadrosu hayallerimize ortak oldu. Herkesin bildiği ama gerçekleştiremediği eğitim ile ilgili doğruları hayata geçirmek için buradayız. Gelin bu anlattıklarımızı nasıl gerçeğe dönüştüreceğimizi İleri Nesil Okullarında bizimle keşfedin.

M. Fahrettin Eldek

Kurucu Temsilcisi / Genel Müdür